Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Infrakapu
Ezen rajz eddigi megtekintői: 15403 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.10.10 - 11:48:09

Egyszerű módon felépíthető az alábbi infrakapu melyhez egyetlen IC és néhány kiegészítő alkatrész kell. Az LM567 egy hangfrekvenciás dekóder lényege abban van, hogy rendelkezik egy belső oszcillátorral amit egy külső RC kör határoz meg milyen frekvencián rezegjen. Ha kap a bemenetére egy megegyező frekvenciájú jelet akkor akkor a kimenet aktívvá válik. A megoldás a következő: egy infraled kisugározza a saját oszcillátor jelét és azt egy vele szembefordított fototranzisztor veszi ami a bemenetre van kapcsolva, így az áramkör kimenete aktív lesz folyamatosan mivel a bemeneten lévő frekvencia megegyezik a belső oszcillátor frekvenciájával, ami tulajdonképpen a saját jele. Ha viszont az adó és vevő közötti térbe valami akadály kerül akkor a kisugárzott jel nem jut vissza a vevőbe így a kimenet állapota megváltozik.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Kapcsolási rajz


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:


   Még nincs hozzászólás

Hozzászólás rögzítéséhez be kell jelentkezned! Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, regisztráld magad a főoldalon! 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©